Eerste tornooi voor onze U8 peanuts

19 december 2020

Zaterdag 18 december gaat in de geschiedenisboek van BBC Haacht in als de dag dat het zonlicht scheen over onze peanuts.
Onze jongens en onze meisjes waren paraat om hun eerste wedstrijdstapppen te zetten. Plaats van gebeuren, Sportpark Verhaegen in Hulshout.
Coaches Luna, Ianna, Nikki en Marie  konden rekenen op Cas, Nette, Rik en Margot. Er stonden 5 wedstrijden op het programma.
Coach Luna mocht van start gaan met Nette, Cas en Rik. Dit tegen Diamonds Hulshout 1. Als volwaardige basketters namen onze bengels de match in handen. Zowel in de aanval als de verdediging waren wij de betere. Het scoren kon ons ook niet belet worden.

In match 2 stonden Margot, Rik en Cas samen met coach Marie op het veld, de tegenstander was Diamonds Hulshout 2.
Weeral speelde we mooie basket en deden onze job zoals het werd gevraagd van onze coach.

Ook in match 3 tegen Diamonds Hulshout 3 hadden Cas, Margot en Nette onder de hoede van coach Nikki, de wedstrijd stevig in handen. Verliezen staat niet in onze woordenboek.

Match 4 was voor coach Ianna en haar peanuts van dienst waren Nette, Margot en Rik. Ditmaal kwam de tegenstander uit Aarschot. Maar dat kon ons niets uitmaken, we speelde en gingen voor elke bal. We zouden GSG Aarschot op de knieën dwingen.

De vijfde en normaal de laatste match was het terug aan Cas, Rik en Nette met coach Luna. Onze peanuts gingen erover als een echte pletwals. Maar we speelde een zeer sportief spel en lieten knappe acties zien.

De organisatoren vroegen of we nog een matchske extra wilde spelen en daar zegde onze peanuts niet neen tegen.

Zo speelde we match 6 met dezelfde samenstelling als match 2, match 7 idem aan match 3 en match 8 idem aan match 4.

Iedereen deed zijn duit in het zakje en het waren niet allen de jongens die wisten te scoren. Nette liet haar duidelijk opmerken en Margot deed niet onder, alleen had zij de pech dat haar ballen er net weer uitkwamen.
Conclusie: ik, Michel, hier aanwezig als coach van de coaches, zag hier een U8 team dat Veni Vidi Vici op zijn palmares mag zetten. De eindzege van het tornooi van Diamonds Hulshout 2020 staat op onze naam, maar in feite hebben ALLE PLOEGEN gewonnen. Ik heb hier 2 speelsters en 2 spelers gezien die alles gaven, de ziel uit hun lichaam lopen en die in verdediging “Laag en Breed zitten”, handen omhoog om een shot te verhinderen, ongelofelijk wat die bengels hier hebben laten zien. Ikzelf coach bij BBC Haacht de U14 en U16B en meermaals moet ik mij opwinden omdat mijn spelers als een “paaltje” verdedigen. Laag en Breed zitten, nog nooit niet gehoord zeker. Hands Up, amai coach, daar wordt ik moe van.
Ik zal eens goed nadenken of ik niet ga wisselen van ploeg om te coachen.

Aan alle Speelsters en Spelers, de coaches van dienst en alle ouders die zeer sportief hebben gesupporterd, dank U voor deze lekke middag.

Grtz JC / Coach Michel