Wedstrijdverslag Star Team (U12 J) – B&B Boortmeerbeek (19 september 2021)

20 september 2021

Onze eerste competitiewedstrijd en meteen een derby tegen de buurtploeg uit Boortmeerbeek.
Strijders van dienst waren Guus, Lowie, Justin, Rune, Rube, Matthias, Matthijs, Jef en Vince. Sabri kwam mee de wedstrijdsfeer opsnuiven en ons steunen vanop de bank.
Q1 begon en onmiddellijk namen wij de wedstrijd in handen. Zowel onze individuele acties als onze teamacties waren op en top.
Onze verdediging haperde soms wat maar ja, de eerste match.
Iedereen speelde en draagde zijn steentje bij.
Q1 werd afgesloten met 24 – 7 cijfers.

Q2 en ons temperatuur stond nog helemaal niet in het rood. We hadden nog energie op overschot. Wat mooi was, is dat we ook onze tegenstander de kans lieten om een aanval op te zetten. Tactische zet van de coach door de stoorzenders te wisselen, maar dit was een zuiver sportieve beslissing.
Gelijk wie van ons op het veld stond, iedereen gaf zich volle bak en zeker ons duiveltje uit een lucifersdoosje. Wat een kerel, hij duikt uit het niets op, steelt de bal voor je het weet, dribbelt tussen alles en iedereen door en is niet bang om te verdedigen op ééntje die eens zo groot is. Q2 werd 21 – 6

Ruststand: 45 – 13

Q3, spelers tijdens de pauze wat laten doen en dat was ook te zien aan de derde quarter. Maar dat is iets dat we meenemen naar close-games, dat we dan wel onder begeleiding ons drankje benutten, iets eten en een goede, korte opwarming doen. We waren wat afgekoeld en onze focus was niet meer op scherp. Dat was merkbaar in onze afwerking.
Maar wat wel goed was, is het feit dat iedere speler zich gevaarlijk maakte, of het nu wel of niet met een score was, speelt geen rol, alleen het feit dat ze durven de ring aan te vallen of een shot durven te nemen, dat ze weten wanneer dit kan en wanneer niet, is een monsterscore op zich. Want zo maken wij ons sterk, als wij allemaal gevaarlijk zijn in de aanval.
Q3 werd 14 – 4

Q4 zaten we weer in onze swoeng, onze motor was op bedrijfstemperatuur en we bolde heen en weer op het veld. En we begonnen ook dikwijls echt een teamaanval op te zetten.
En weer droeg iedereen zijn steentje bij en dat resulteerde in een 22 – 6 quarterstand.

Eindstand: 81 – 23

We hebben onze start niet gemist en hebben laten zien dat wij als 1 team op het veld staan.
Wij danken de vele supporters voor hun aanmoedigingen, papa Axel voor zijn tafelfunctie, PV An om alles in goede banen te leiden. En ook dank aan de clubrefs van dienst Thiebe, Joran en Reno.