Verslag Heren R – Keerbergen (20/04/2022)

23 april 2022

Auteur: Daan Verschueren (Coach)

Op woensdag 20 april moesten onze Heren R het voor de derde keer opnemen tegen Keerbergen. De eerste wedstrijd in Keerbergen eindigde 61-42, maar vooral de laatste match thuis in Den Dijk (13/02/2022) bleef nazinderen. Onze Heren R verloren met 46-57 cijfers in eigen huis, na een heel emotionele wedstrijd met meerdere technische fouten en blessures tot gevolg.

Q1: Snel uit de startblokken

Starten deden we met Arne Devyver, Maarten Van Hoeyveld, Arne Van den Broeck, Lukas Schouteden en Bryan Goossens. De boodschap was duidelijk: make ‘m shoot. Onze jongens hielden verdedigend alles dicht onder de basket waardoor Keerbergen al snel op outside shooting was aangewezen. Strakke defense en stevig reboundwerk leidde tot een snelle 5-0 in ons voordeel. Maar de gretige defense zorgde ook voor een snelle opstapeling aan fouten. Lukas moest al snel naar de kant met twee persoonlijke fouten.

Time to shine voor Timo (U21). Met een snelle driepunter, die elke kant van de ring heeft gezien, bracht hij onze ploeg op een 10-3 voorsprong na vijf minuten spelen. Dan was het de beurt aan Arne Van den Broeck om twee snelle fouten op te pikken, met vrijeworpen tot gevolg. De stand was 12-8 met nog drie minuten te gaan in de eerste quarter. Terug wat frisheid brengen in defense dus. Ilias en Mazen konden bij hun invalbeurt meteen het verschil maken. Ook Fluppe wist onderin verschillende defensieve stops te maken. Twee snelle scores later, sloten we de eerste quarter af op een 16-8.

TUSSENSTAND: Heren R 16 – 8 Keerbergen

Q2: Keerbergen verscherpt, emoties verhogen

Na de quarterwissel stond er een ander Keerbergen op het veld. Met twee snelle scores van de tegenstander stond het 18-12 in ons voordeel. Tijd voor nog wat wissels. Jensen (U18) kon al voor de derde keer dit seizoen aantreden bij de Heren R. Met zijn 16 jaar één van de jongste spelers die dit seizoen in de ploeg meedraaide. Ook Lukas en Arne Devyver maakten na hun foutenlast opnieuw hun opwachting. Die laatste wist meteen te profiteren van een steal en zette die om in een score. Time-out Keerbergen.

Drie minuten lang vallen er amper scores. De foutenlast dikt bij beide ploegen aan. De emoties lopen op met een dubbele technische fout tot gevolg in de zevende minuut van het tweede quarter. In de laatste twee minuten komt Keerbergen meermaals op de vrijeworplijn terecht, waardoor ze de kloof verkleinen tot een 26-20 tussenstand. Met nog 10 seconden te spelen, kan Ilias ook nog een vrijeworp omzetten. 27-20 ruststand.

TUSSENSTAND: Heren R 27 – 20 Keerbergen (Q2: 11-12)

Q3: Eigen spel spelen

Na de rust staat er opnieuw een ploeg in focus op het veld. Maar Keerbergen weet toch snel 4 punten in te lopen. Door een snel ball movement van Maarten en Arne Devyver op top, kunnen Lukas en Arne Van den Broeck die vier punten al snel neutraliseren. Bryan en Maarten zorgen ondertussen ook voor meerdere aanvallende rebounds met sterke hustle plays. De gemoederen binnen de Keerbergse ploeg lopen zienbaar op, met een technische fout voor de bank tot gevolg. Er wordt drie minuten lang door beide ploegen niet gescoord. Met een 36-26 tussenstand moet Keerbergen opnieuw in de time-out.

Ze veranderen hun 1-2-2 zone naar een man-to-man verdediging. Hoewel ze zelf enkele keren kunnen scoren, weten Ilias, Timo en Arne Van den Broeck hiervan te profiteren. Ook Mazen ziet de gaten en lokt drie fouten uit, met twee vrijeworpen tot gevolg. Aan verdedigende kant brengt Fluppe de spark. Die pakt nog een steal en veroorzaakt door stevige druk nog twee balverliezen aan Keerbergse kant.

TUSSENSTAND: Heren R 50 – 35 Keerbergen (Q3: 23-15)

Q4: Eindelijk

In het vierde quarter begonnen onze Heren R met Mazen, Bryan, Timo, Maarten en Jensen. Deze laatste kon meteen in de eerste minuut een score maken op een pas van Mazen. De bank vond het geweldig om te zien hoe een 16-jarige sterk wist te scoren tegen de volwassen mannen van Keerbergen. In diezelfde eerste minuut, scoorden we nog drie keer. Timo, Mazen en Maarten. We liepen dus al snel uit tot een 58-35 tussenstand. In de vierde minuut wist Keerbergen nog een mini-run te maken met een 60-40 tussenstand tot gevolg. Maar dat kon ons niet van de wijs brengen. Mazen, Arne Devyver, Maarten en Lukas maakten nog enkele scores. Ook Bryan wist drie minuten voor het einde zijn eerste score nog mee te pikken. En wat voor eentje! Met een heuse shimmy move bracht hij wat er nog overbleef van de Keerbergse verdediging helemaal van de kaart. Match gespeeld, eindelijk de derby gewonnen.

UITSLAG: Heren R 73 – 48 Keerbergen (Q4: 23-13)

SCORES: Timo Schepers (19), Arne Van den Broeck (12), Arne Devyver (12), Lukas Schouteden (10), Mazen Dauok (7), Ilias Jaï Vandenhouten (5), Maarten Van Hoeyveld (4), Bryan Goossens (2), Jensen Swift (2), Fluppe Van Meerbeeck (0)