Corona – Info

Vragen? Besmet?… mail naar corona@bbchaacht.be

Beste leden,

het zijn zonder twijfel momenteel moeilijke tijden voor iedereen, en dit zowel op sportief vlak maar ook op mentaal vlak!

Hopelijk heeft er niemand bovendien nog te negatieve financiële gevolgen opgelopen door deze Corona-situatie.
Helaas is dat in deze trieste periode voor elke sportvereniging wél het geval. De financiële gevolgen zijn dit seizoen dan ook niet te onderschatten voor onze geliefde basketclub !!
Ondanks alles zullen we echter verder de voorgeschreven maatregelen strikt blijven opvolgen en zullen we er ons zo ook allen samen wel doorheen slaan.

Onze basketbond had zopas nog over de volgende beslissingen geïnformeerd, waarbij ook over een mogelijke eerste (mogelijke) stap in de verderzetting van onze geliefde sport

  • voor U14 t.e.m. U21 en senior ploegen: zowel voor competitie alsook trainingen zullen de momenteel door overheid opgelegde maatregelen blijven gelden om de verspreiding van het Coronavirus verder te beperken! Dit is beslist verder te zetten tot minstens 13 december. Het indoor sporten voor mensen ouder dan 12 jaar kan in de eerstvolgende tijd nog niet georganiseerd worden.
    Alle trainingen, zowel als competitie- en bekerwedstrijden vanaf de U14-categorie tot en met seniorploegen zijn dus geannuleerd voor het kalenderjaar 2020 van bondswege.
    Onze bondsinstanties zullen ook waarschijnlijk in de volgende week communiceren hoe een heropstart van wedstrijden begin 2021 zou kunnen aangepakt worden, indien mogelijk en toegelaten.
    Er zal dan eveneens worden medegedeeld welke impact dit op een verder verloop van de verschillende basketcompetities zal hebben.
  • voor U8-U10-U12 spelers/ploegen: van bondswege zouden wel, voor de jongste categorieën t.e.m. U12, de trainingen eventueel kunnen heropstarten. Dit echter alleen ALS het lokale gemeentebestuur dit toelaat.

Na ontvangst van voorgaande informatie, ontvingen we echter daags nadien de eveneens te begrijpen volgende beslissing van ons gemeentebestuur
De Haachtse sportzalen zullen voor alle indoor sporten verder voorlopig gesloten blijven tot 13 december 2020!!

We geven al deze informatie naar iedereen door, zodat er duidelijkheid is en er geen verkeerde interpretaties zouden ontstaan.
Tot de voornoemde datum van 13/12/2020 kan er dus geen basketbaltraining of wedstrijd in onze sporthallen georganiseerd worden, en dit voor alle leeftijden!!

Beste mensen, laat ons dus nog wat geduld uitoefenen en zeker tezamen nog wat verder volhouden !!
Alvast bedankt daarvoor !

Namens bestuur en onze Corona-cel,

Jos Van den Wyngaert
Voorzitter B.B.C. Haacht


Corona richtlijnen Trainingen & Wedstrijden

We volgen voor onze trainingen & wedstrijden de Federale en Lokale maatregelen.

Meer info FEDERALE maatregelen: https://www.haacht.be/coronavirus
Meer info LOKALE maatregelen: https://www.haacht.be/coronavirus-specifieke-maatregelen-haacht


Corona info 28 oktober 2020: klik hier
Corona info 13 oktober 2020: klik hier
Corona info 20 augustus 2020: klik hier
Corona info 14 augustus 2020: klik hier
Corona info 9 augustus 2020: klik hier
Corona info 29 juli 2020: klik hier